Amazon připravuje rovnou čtyři nové tablety

tl
13. 7. 2012 13:24
Na trh se dostanou další tablety od Amazonu. Jeden z nich bude mít devět palců
Foto: AMAZON.COM

Amazon možná může být v současnosti s úspěchy svého tabletu Kindle Fire spokojen, nicméně v budoucnu na trh vstoupí významný konkurent od Googlu, a dokonce možná i od Applu. Aby nový tablet Nexus 7 a tajemný iPad Mini nevytlačili Amazon z trhu s tablety, bude muset americký výrobce čteček zapracovat na novém a lepším tabletu. A podle všeho už na něm pracuje, a dokonce nejenom na jednom, ale rovnou na čtyřech.

Lepší displej a užší tělo

Všechny chystané tablety mají být užší a budou mít kvalitnější displej, než původní Kindle Fire. První varianta bude se sedmipalcovým displejem s rozlišením 1024 x 768 pixelů, druhá bude mít rozlišení 1280 x 800. Třetí model bude mít displej stejný jako ten druhý, bude ale navíc vylepšen od podporu 4G.

Čtvrtý tablet, který půjde do výroby pravděpodobně nejpozději, už bude mít displej s úhlopříčkou 8,9 palce a rozlišením 1920 x 1200. Všechny nové modely budou navíc vybaveny fotoaparátem, kterým první verze Kindle Fire nedisponovala.

Displeje všech čtyř tabletů budou mít hustotu 216 pixelů na jeden palec, což je přibližně stejně jako má tablet Nexus 7 od Googlu. Obraz na displejích tak bude ostřejší než u původního Kindle Fire, který měl hustotu pouze 170 pixelů na jeden palec.

Nové tablety budou mít samozřejmě také výkonnější procesory a grafické čipy, jaké to ale konkrétně budou, zatím jisté není.

Zopakuje Amazon úspěch původního tabletu?

Kindle Fire je v současnosti v USA nejprodávanějším tabletem se systémem Android. Uvidíme zda ale nové verze tabletu od Amazonu obstojí proti nedávno představenému Nexu 7 a případně mýtickému tabletu iPad Mini.

 

Právě se děje

Další zprávy