Amazon chce vlastní chytrý telefon. Představí ho v červnu

ČTK ČTK
12. 4. 2014 18:58
Telefon by měl být díky speciálnímu displeji schopný zobrazovat trojrozměrné obrázky, aniž by byly potřeba speciální brýle
Šéf Amazonu Jeff Bezos naučil svět používat elektronické čtečky knih. Nyní se chce vrhnout na chytré telefony.
Šéf Amazonu Jeff Bezos naučil svět používat elektronické čtečky knih. Nyní se chce vrhnout na chytré telefony. | Foto: Reuters

New York - Největší internetový obchod na světě Amazon se chystá v letošním druhém pololetí spustit vlastní chytrý telefon.

Sdělily to zdroje listu Wall Street Journal obeznámené s plány společnosti.

Amazon by tak vstoupil na vysoce konkurenční trh, který ovládají přední světoví výrobci smartphonů Apple a Samsung.

Verze vlastního telefonu americká firma v minulých týdnech představila vývojářům v San Francisku a v domovském Seattlu, tvrdí zdroje.

Zařízení prý chce představit na konci června a dodávky zahájit do konce září, tedy před obdobím nákupů na čas svátků.

3D bez brýlí

Amazon doufá, že jeho přístroj se bude od ostatních telefonů na stále plnějším trhu s chytrými mobily odlišovat pomocí obrazovky, která dokáže zobrazovat trojrozměrné obrázky, aniž by byly potřeba speciální brýle, tvrdí zdroje.

O vlastním telefonu Amazonu se spekuluje už několik let, upozornila agentura Reuters.

Na trhu s mobily mají nyní obří podíl Apple a Samsung, které se ale s příchodem nových rivalů jako Huawei a Lenovo potýkají s problémy ohledně toho, jak udržet marže.

Amazon, který v řadě zemí světa provozuje svá logistická centra, nedávno stopnul projekt výstavby distribučního centra v Brně.

 

Právě se děje

Další zprávy