Alkohol způsobil vyhazov dvou manažerů RIM

Adam Fiala
7. 12. 2011 5:14
Kvůli alkoholové patálii na palubě letadla vyhodila RIM dva zaměstnance

Během letu z Kanady do Číny způsobili dva pasažéři takový rozruch, že piloti museli letoun obrátit nedaleko Severního pólu a vrátit se zpátky. Přemíra alkoholu zapříčinila, že se George Campbell a Paul A. Wilson dopustili výtržností a neřídili se příkazy leteckého personálu. Incident by zůstal bez povšimnutí, kdyby se nejednalo o dva manažery kanadské společnosti Research in Motion, která vyrábí smartphony BlackBerry.

Pokuta a zákaz vstupu na palubu

Při příletu byli oba zadrženi a následně postaveni před soud. Ten jim uložil podmíněný trest bez vězení a oba budou muset splatit vysokou pokutu. Peníze půjdou letecké společnosti Air Canada. Dohromady zaplatí přes sedmdesát tisíc kanadských dolarů. Společnost RIM se k jejich činu také postavila nekompromisně a oznámila jejich propuštění. Lze ale předpokládat, že na vývoj mobilních telefonů to nebude mít vliv. V budoucnu si budou muset najít jinou práci a jinou leteckou společnost, na palubu Air Canada už nemohou.

Indonéské nepokoje

V poslední době musela RIM řešit ještě i jiné personální komplikace. Týkaly se indonéské pobočky, jejíž šéf stojí za podivnou reklamní kampaní. V ní nabízeli poloviční ceny za nové modely BlackBerry. Nabídka způsobila nepokoje v mnoha obchodech a několik prodejců skončilo v nemocnici. V tamní oblasti je tato značka velmi populární, z celkových sedmdesáti milionů uživatelů je šest právě z Indonésie.

 

Právě se děje

Další zprávy