100 milionů hraním her a Playboy Playmates k tomu!

Michal Sztemon
6. 5. 2007 0:00
Chcete mít miliony a zajíčky z Playboye? Staňte se profesionálním hráčem!
Foto: Hratelně.cz

Minulý týden jste si mohli přečíst návod na strategickou hru Warcraft III: The Frozen Throne, dnes je zase čas na novinky od herních profíků. Stále si myslíte, že se hraním počítačových her nedá živit? Možná vás přesvědčí částka vyšší než 5 miliónů dolarů, kterou vyhrají v letošním roce soutěžící v Championship Gaming Series. Dá se samozřejmě s úspěchem předpokládat, že hráči nesoutěží pouze v jednom seriálu turnajů a ti nejlepší si v roce 2007 přijdou na pěkné peníze.

Foto: Hratelně.cz

Championship Gaming Series o 100 miliónů korun
Stejně jako v jiných oblastech lidské činnosti jsou i v profesionálním hraní peníze až na prvním místě. Zatímco doposud byly nejvyšší dotace vyplácené v rámci ročního seriálu nejvýše 1 milión amerických dolarů (více než 20 miliónů Kč), nyní se to mění. Americká televize DirecTV ve spolupráci s řadou silných partnerů z celého světa připravuje na červen spuštění seriálu Championship Gaming Series, kde by se mělo soutěžit minimálně o 5 miliónů dolarů (více než 100 miliónů Kč). Vše bude velmi podobné americkým sportovním soutěžím NHL, NBA a NFL, hráči budou draftováni do týmu, ten ponese název města, které bude reprezentovat. Podobných plánů už tady několik bylo, v pořadatelském týmu CGS je ale řada lidí se zkušenostmi z reálných sportů, takže snad žádný problém nenastane.

Hlavním přínosem by mělo být přiblížení profi hráčů a jejich zápasů obyčejným lidem prostřednictvím televize, každý trénink i utkání budou sledovat kamery, komentovat je budou zkušení hráči a sportovní komentátoři. Championship Gaming Series se bude hrát ve čtyřech hrách, v každém týmu budou zástupci všech her. Určitě nejen sportovní stránka týmu předepisuje, že jedna soutěžící musí být dívka, dá se předpokládat, že právě o tyto "sportovkyně" bude velký mediální zájem.

Sestava herního týmu pro CGS (celkem 10 hráčů):
Counter-Strike tým (5 hráčů)
FIFA 07 (1 hráč)
Dead or Alive 4 (1 hráč + 1 hráčka)
Project Gotham Racing 3 (1 hráč)

Svět je pro účely CGS rozdělen na 6 oblastí (Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika, Afrika/Střední Východ, Asie a Austrálie), je pevně dán počet týmů, které mohou soutěžit v rámci těchto regionů. Ti nejlepší si pak zajistí postup do celosvětového finále, které se uskuteční v USA. Celá série odstartuje 12. června v exkluzivní lokalitě Playboy Mansion v Los Angeles, asistovat budou pochopitelně místní "zajíčci".

Zprávy z domácí scény
Světový turnaj World Cyber Games není potřeba dlouze představovat, jde o herní obdobu olympiády a účastní se jej nejlepší hráči ze 70 zemí světa. Nechybí ani Česká republika, domácí WCG kvalifikace o tomto víkendu odstartovala prvními turnaji. Největšího překvapení jsme se dočkali ve hře Counter-Strike 1.6, kde předturnajový favorit nEophyte obsadil "až" třetí místo a nejvíce bodíků získávají Faberi Bellatores. Kvalifikace ve hře Starcraft: Broodwar dopadla podle plánů, v nejlepší pozici jsou týmoví kolegové CDS)PredY a CDS)Crow.

Výsledky 1. kvalifikačního WCG turnaje v CS:
1. místo: Faberi Bellatores - 4 000 Kč + 25 volných hodin
2. místo: inteRaction - 2 000 Kč + 25 volných hodin
3. místo: nEophyte - 1 000 Kč + 25 volných hodin

Domácí Call of Duty 2 scéna je stále velmi aktivní, nejnovějším počinem je LAN turnaj eSuba FragCup, který se uskutečnil o víkendu v hernách AMD PG Cyber Café v Brně a BattleZone v Praze. V turnaji o ceny v hodnotě vyšší než 30 000 Kč se představily všechny přední domácí týmy, podle papírových předpokladů si to o titul měla rozdat pořádající eSuba s týmem nEophyte. I když se ostatní snažili, nakonec to dopadlo přesně takto, ve finále pak nEophyte přehráli eSubu a zvítězili jasným rozdílem 13:7.

Výsledky eSuba FragCupu:
1. místo: nEophyte - 5x SteelSound 5Hv2 + 2 500 Kč
2. místo: eSuba - 5x SteelSound 4H + 1 500 Kč
3. místo: cZklan - 5x SteelSound 3H + 500 Kč

Česká reprezentace ve hře Warcraft III bojuje v základní skupině European Nations Championship, cílem je umístění mezi nejlepší trojicí a postup do play-off. V prvním utkání si ale Češi vybrali slabší chvilku a s podceňovaným Rakouskem prohráli 2:3. Toto zaváhání ale napravili hned v dalším utkání, kdy jsme si zahráli se silnou Ukrajinou. Ukrajinci se museli obejít bez svého nejlepšího hráče SK.HoTa (soutěží v Jižní Korei) a nakonec českému výběru podlehli 2:3. Naši mají po jedné výhře a jedné porážce, před sebou ale mají duely s favority skupiny z Bulharska a Ruska.

Foto: Hratelně.cz

Zprávy ze zahraniční scény
Jednou z významných světových sérií je World Series of Video Games (WSVG), která odstartovala o víkendu v čínském Wuhanu. V průběhu roku bude v rámci WSVG rozděleno 750 000 dolarů, pro první turnaj bylo vyčleněno 50 000 USD. Čínská zastávka WSVG se hrála ve dvou tradičních hrách (Counter-Strike a Warcraft III) a jedné prozatím netradiční (3v3 souboj ve World of Warcraft). Většinu ze startovního pole tvořili domácí Číňani, ty doplnilo několik hvězd z Evropy i USA. Nejnabitější byl zřejmě turnaj ve hře Warcraft III, ve kterém nakonec triumfoval korejský hráč MYM]Moon, když ve finále porazil domácího borce WE.IGE.Sky. Do Counter-Strike turnaje zasáhl pouze jediný nečínský tým Švédové z klanu Fnatic to dotáhli až na stříbrnou pozici, když nestačili na čínský výběr wNv. Turnaj ve hře World of Warcraft se jako jediný počítá do celoročního seriálu WSVG, nejlépe se na něj připravili Američané, když obsadili první i třetí místo zásluhou Pandemic resp. MoB Turtle Tower.

Výsledky W3 turnaje WSVG Čína:
1. místo: MYM]Moon (Jižní Korea) - 5 000 USD
2. místo: WE.IGE.Sky (Čína) - 2 500 USD
3. místo: MYM]Susiria (Jižní Korea) - 1 000 USD

Výsledky CS turnaje WSVG Čína:
1. místo: wNv.CN (Čína) - 10 000 USD
2. místo: Fnatic (Švédsko) - 7 000 USD
3. místo: TR (Čína) - 2 000 USD

Jiný významný pořadatel turnajů Cyberathlete Professional League (CPL) vyklízí dřívější pozice a ani v letošním roce se to zřejmě nezmění. CPL sehnali významného sponzora Sierra Entertainment, podmínkou sponzoringu je ale soutěžení v hrách od Sierry. Pro rok 2007 jsou tedy oficiálními hrami seriálu CPL World Tour hry F.E.A.R. a World in Conflict, reakce komunity nejsou příznivé a dá se očekávat, že zájem o tyto turnaje bude minimální v porovnání s konkurenty (CGS, WCG, ESWC apod.).

Výroky o hraní
Je to neuvěřitelné! Jel jsem svůj životní závod a i když to bylo velmi těsné, nakonec to stačilo na vítězství. Myslím, že jsem všem ukázal, že SK Racing divize má co nabídnout. Danny "HuskY" Engels, hráč Live For Speed po vítězství v Intel Racing Tour (kde vyhrál zbrusu nový vůz BMW M6).

Po té blamáži s Rakouskem je samozřejmě vítězství potěšující, ale měli jsme na to, abychom jim nadělili pětku. Pokud Giacomo přestane rozdávat freewiny a ostatním sedne lineup, pak věřím, že tu šance na postup je. Lukáš "Hum4nic" Němec o vítězství české W3 reprezentace nad Ukrajinou.

Článek vyšel ve spolupráci s Progamers.

 

Právě se děje

Další zprávy