"Tady je powerbanka, budete ji potřebovat." Huawei si vystřelil ze zájemců o iPhone

on on
21. 9. 2018 16:59
Zájemci o iPhone, kteří strávili ve frontě před singapurskou prodejnou Applu noc, dostali dárek: powerbanku od Huaweie, protože ji podle čínského výrobce budou potřebovat.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Singapur - Čínský výrobce mobilních telefonů Huawei si vystřelil ze svého konkurenta. Lidem, kteří na ulici v centru Singapuru trávili noc, aby si mohli ráno koupit nový model iPhonu, rozdávali zaměstnanci Huaweie powerbanky. Poukazovali tak na nízkou kapacitu baterií u nových telefonů od Applu.

Svéráznou reklamní kampaň nasadila firma večer ze čtvrtka na pátek, kdy se před oficiální prodejnou Applu na ulici Orchard Road začala tvořit fronta nedočkavců. Ti si chtěli hned ráno koupit některou z novinek jako iPhone XS a SX Max. Podle webu Mothership rozdal Huawei na dvě stovky powerbank, které v obchodě vyjdou na osmdesát dolarů (1700 korun).

Záběry z fronty před Apple storem.
Záběry z fronty před Apple storem. | Foto: Tech360.tv

Server Letem světem Applem ale upozornil, že udávaná kapacita baterie (XS - 2658 mAh a XS Max - 3 174 mAh) nemusí nutně znamenat nízkou životnost mobilního telefonu. iPhony totiž ukrývají nové procesory, které by měly být úspornější.

Huawei v prodejích před necelými dvěma měsíci přeskočil Apple a umístil se na druhém místě. Nejvíce prodaných přístrojů má tradičně Samsung. Apple ovšem díky vysoké marži dominuje, co se týče tržeb z prodeje.

 

Právě se děje

Další zprávy