Švýcarská skupina Swiss Life dokončila nákup Stuchlíkova Fincentra

ČTK ČTK
19. 10. 2018 15:29
Obchod získal potřebná regulatorní schválení. Fincentrum i Swiss Life si ponechají vlastní značku, stejná zůstane i struktura obou společností. Cílem skupiny Swiss Life je stát se jedničkou finančního poradenství ve střední Evropě.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: iStock

Praha - Švýcarská skupina Swiss Life dokončila nákup finanční poradenské společnosti Fincentrum. Získala potřebná regulatorní schválení v Česku a na Slovensku. Spojením s Fincentrem se skupina Swiss Life stává lídrem v finančního poradenství v Česku a na Slovensku s obratem téměř dvě miliardy korun.

Obě společnosti si ponechají své zavedené značky, obchodní strukturu a portfolio služeb. "Akvizice Fincentra je plně v souladu s naší ambicí být lídrem nezávislého finančního poradenství v regionu střední a východní Evropy," uvedl předseda dozorčí rady společností Fincentrum a Swiss Life Select CZ Nils Frowein.

"Touto transakcí se jednoznačně stáváme finančně poradenskou společností číslo jedna v ČR," doplnil Filip Duchoň, který bude v následujících dnech jmenován generálním ředitelem Fincentra. Šéf konkurenční společnosti Partners Petr Borkovec ale uvedl, že po součtu obratů obou firem bude v tuzemsku skupina dvojkou na trhu těsně za jeho firmou.

Skupina Fincentrum byla založena v roce 2000, v současnosti má v Česku a na Slovensku více než 2500 poradců a její obrat přesahuje 1,6 miliardy korun. Zakladatel, spolumajitel a bývalý ředitel Fincentra Petr Stuchlík byl jedničkou kandidátky hnutí ANO do komunálních voleb v Praze. Ve firmě skončil v září, koncem července prodal svůj podíl ve společnosti Fair Credit, která poskytuje krátkodobé půjčky.

"Za posledních 18 let jsme se stali renomovanou firmou, která akvizicí skupinou Swiss Life vstupuje na mezinárodní trh. Jsem si jistý, že tato událost ještě více posílí naši pozici na trhu," uvedl v září Stuchlík s tím, že kvůli své někdejší kandidatuře ze společnosti Fincentrum odchází

Swiss Life je přední evropskou finanční skupinou působící ve správě privátních i korporátních financí, řízení rizik a zajištění penze. Klíčovými trhy skupiny jsou Švýcarsko, Francie a Německo. Swiss Life Holding Ltd se sídlem v Curychu vzniknul v roce 1857 jako Schweizerische Rentenanstalt. Akcie firmy jsou kótovány na burze SIX Swiss Exchange. Skupina má přibližně 8000 zaměstnanců a zhruba 5000 certifikovaných finančních poradců.

 

Právě se děje

Další zprávy