Vydavatel Reader's Digest žádá o ochranu před věřiteli

ČTK ČTK
24. 8. 2009 15:33
České republiky se tento krok netýká

Pleasantville - Společnost Reader's Digest Association Inc., vydavatel časopisu Reader's Digest, požádala v USA o ochranu před věřiteli. Bankrotová ochrana je součástí plánu restrukturalizace a předcházela jí dohoda s věřiteli o snížení dluhu. Součástí ochrany před věřiteli jsou pouze operace v USA, operací v Kanadě, Latinské Americe, Africe, Asii, Austrálii, na Novém Zélandě a v Evropě, včetně České republiky, se tento krok netýká.

Žádosti o ochranu před věřiteli předcházela dohoda o snížení dluhu. Věřitelé podle dohody místo části dluhu získají majetkový podíl ve firmě. Cílem skupiny bylo snížit zadlužení na 550 milionů amerických dolarů (9,8 miliardy Kč) z původních 2,2 miliardy dolarů. Věřitelé také slíbily firmě poskytnout na provoz 150 milionů dolarů.

Mediální společnost se snaží snížit náklady a podpořit růst od roku 2007, kdy ji převzala investorská skupina Ripplewood Holdings LLC. Společnost má pobočky ve 44 zemích světa. Prodává knihy, časopisy, vzdělávací produkty, hudbu a filmy.

Časopis Readers's Digest je podle firmy největším placeným časopisem na světě podle nákladu. Časopis byl založen v roce 1922. Náklad však výrazně klesl ze svého vrcholu 17 milionů kusů v 70. letech minulého století na loňských osm milionů. Reader's Digest vydává 94 časopisů a prodává kolem 40 milionů knih a hudebních a filmových nahrávek ročně, napsaly agentury AP a Reuters.

 

Právě se děje

Další zprávy