Vodafone dokončil převzetí Kabel Deutschland

ČTK ČTK
14. 10. 2013 12:36
Cílem je lépe konkurovat německé telekomunikační společnosti Deutsche Telekom.
Vodafone - německá centrála v Düsseldorfu
Vodafone - německá centrála v Düsseldorfu | Foto: Reuters

Londýn - Britský mobilní operátor Vodafone Group v pondělí oznámil, že dokončil převzetí největšího německého provozovatele kabelové televize Kabel Deutschland za 7,7 miliardy eur (téměř 200 miliard korun).

Vodafone chce podle agentury DPA prostřednictvím této akvizice lépe konkurovat německé telekomunikační společnosti Deutsche Telekom. Síť společnosti Kabel Deutschland kromě přenosu televize nabízí velký potenciál rovněž v oboru pevných telefonních linek a připojení k internetu.

Vodafone nyní ve společnosti Kabel Deutschland vlastní 76,57 procenta akcií. Firma již minulý měsíc uvedla, že v tendru získala potřebných 75 procent akcií německého podniku. Krátce poté schválila transakci Evropská komise.

Vodafone se dlouhodobě soustředí na aktivity v oboru bezdrátových služeb v kontinentální Evropě včetně České republiky. Minulý měsíc se dohodl, že prodá firmě Verizon Wireless za 130 miliard dolarů (téměř 2,5 bilionu korun) svůj podíl ve společném americkém podniku. Měl by tak mít dostatek finančních prostředků k posilování evropských aktivit.

 

Právě se děje

Další zprávy