V Americe stahují 'vraždící' dětské postýlky

gaz
24. 9. 2007 14:20
Zavinily smrt tří dětí, další zranily
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Chicago - Další čínský výrobek pro děti má ve Spojených státech problém. Americké úřady stahují z oběhu milion dětských postýlek značky Simplicity. Jsou dětem nebezpečné. Informuje o tom dnešní vydání listu Chicago Tribune.

Problematické jsou zejména boční posuvné stěny, které mohou při neodborné manipulaci vytvořit škvíry, ve kterých děti zůstávají uvězněny. Úřady evidují 7 takových případů a 55 dalších incidentů spojených s tímto typem postýlky. Tři děti v nich dokonce zemřely.

"Problémy s bočními stěnami jsou zapříčiněny jak samotným materiálem, tak i designem postýlky, který uživatelům dovoluje neúmyslně přimontovat dolní stěnu nahoru. To potom způsobuje problémy, protože se mezi stěnami vytváří prostory," cituje list zprávu úřadu.

Postýlky jsou vyráběny v Číně. V USA se prodávají od ledna 1998 a stojí mezi 100 a 200 dolary (přibližně 1900 až 3800 korun).

Jde o dosud největší počet domácích dětských postýlek, které byly kdy v USA staženy z prodeje. Roku 1997 vzala firma  Evenflo z oběhu 1,2 milionu menších přenosných postýlek.

Souvislosti:


 

Právě se děje

Další zprávy