Třikrát a dost! Ilegálně stahujete, přijdete o internet

Redakce EKO
3. 7. 2008 13:35
Británie bojuje s ilegálním stahováním hudby
V každém iPodu je podle britské studie v průměru 800 ilegálně stažených písní.
V každém iPodu je podle britské studie v průměru 800 ilegálně stažených písní. | Foto: Reuters

Londýn - Britský poskytovatel internetového připojení - společnost Virgin Media - poslala vybraným osmi stovkám zákazníkům dopis, ve kterém je varuje před ilegálním stahováním hudby.

Britský fonografický průmysl (BPI) spolu s Virgin Media v červnu odstartoval speciální vzdělávací kampaň, která má Brity upozornit na nezákonnost ilegálního stahování hudby.

BPI, která zastupuje stovky společnosti, hodlá svůj plán dotáhnout do vítězného konce. Vyloučeno není ani to, že některým ze zákazníkům bude zrušeno internetové připojení nebo budou předvoláni před soud.

Třikrát a dost!

Virgin Media nicméně s přísnou politikou BPI nesouhlasí.

Motto "Třikrát a dost", kdy uživatelé podezřelí ze sdílení ilegálních souborů dostanou dvě varování, a poté jsou odpojeni, jí přijde příliš razantní. "Chceme hlavně vzdělávat," stojí v prohlášení společnosti.

"Chceme, aby si lidé užívali online hudby bez porušování práv hudebníků a nahrávacích studií. Kampaň má lidem říct, jak to dělat legálně," řekla pro BBC mluvčí společnosti.

Podle studie, kterou vypracovala britská University of Hertfordshire, obsahuje každý iPod v průměru 800 ilegálně stažených písní. Britská snaha ilegálnímu šíření hudby zabránit je tak pravděpodobně odsouzena k nezdaru. Alespoň pro tentokrát.

 

Právě se děje

Další zprávy