Toshiba příjde o miliardy. Prohrála válku disků

Redakce EKO
15. 3. 2008 22:52
Konzole Mbox na Blu-ray nespoléhají
Foto: Reuters

Tokio/San Francisco - Japonskou společnost Toshiba, která v únoru definitivně vzdala boj ve válce DVD formátů, čekají miliardové ztráty.

Podle informací deníku Nikkei a agenturních zpráv jí přijde zastavení výroby velkokapacitních disků HD DVD na 100 miliard yenů (985 milionů dolarů).

"Společnost právě hodnotí možné ztráty," potvrdila mluvčí společnosti. "Konečné prohlášení od nás dostanete v pravý čas."

Válka o disky
Autor fotografie: Reuters

Válka o disky

Konec byl nejlepším řešením

"Pečlivě jsme zvážili průběh takzvané války formátů nové generace. Došli jsme k závěru, že rychlé ukončení výroby bude nejlepším řešením," odůvodnil rozhodnutí firmy prezident Toshiby Atsuoshi Nishida.

Digitální platforma HD DVD s vysokým rozlišením obrazu se tak brzy stane minulostí. Blu-ray vyvinutý firmami Sony a Matsushita Electric Industrial naopak univerzálním standardem, na který přejdou všichni producenti i výrobci.

Konzole Xbox na Blu-ray nespoléhají

Microsoft v těchto dnech však odmítl spekuace, že by pro své herní konzole Xbox 360 chtěl v budoucnosti na místo stávajících HD DVD využít disky Blu-ray od Sony .

"Xbox nejedná se Sony o integraci Blu-ray disků do svých herních konzol," potvrdil agentuře Reuters produktový manažer Microsoftu Aaron Greenberg.

Xbox láme prodejní rekordy - ČTĚTE ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy