Šéf řetězce hotelů lhal v životopise, ve firmě končí

dkl
15. 6. 2007 12:00
Nedokončil univerzitu, tvrdil opak
Foto: InterContinental

Dublin - Řetězec hotelů InterContinental dnes přijal rezignace jednoho ze svých nejvýše postavených manažerů. Patrick Imbardelli už dál nepovede asijsko-pacifickou divizi firmy.

Přikrášlil si totiž svůj životopis, kterým se ve firmě ucházel o místo. Podle listiny měl získat titul na Victoria University v Austrálii a Cornell University v USA.

Když ale nyní došlo na přezkoumávání Imbardelliho zkušeností a vzdělání, přišla firma na to, že na těchto školách sice zapsán byl, stihl ale jen několik kurzů a tituly nikdy nezískal.

Lepší post a konec

Paradoxně manažerovi ublížilo to, že byl povýšen a k 1. červenci se měl stát členem představenstva. To sebou totiž nese i interní prověrku, která mu ale nyní zlomila vaz.

"Společnost byla přesvědčena, že tituly, které uváděl, získal," řekla podle agentury Bloomberg tisková mluvčí Claire Williamsová.

"Vše vyšlo na světlo až po jmenování do rady," dodává.

Čtvrt století zkušeností

Imbardelli přišel do firmy v roce 2000, kdy se ještě jmenovala Bass a podle svého životopisu měl mít bakalářský titul v oboru obchodu a řízení v hotelnictví z Austrálie a inženýrský stupeň ze studií ve Spojených státech.

Zřejmě nezpochybnitelná je ale jeho zkušenost s prací v daném oboru. Již 25 let se pohybuje ve firmách jako Hilton či Hyatt.

Firma už si ale dokázala najít alespoň dočasnou náhradu. Imbardelliho místo převezme Tony South, který byl doteď na pozici manažera pro rozvoj a řízení aktiv v asijsko-pacifické divizi.

 

Právě se děje

Další zprávy