Šéf počítačové firmy Sun rezignoval básní na Twitteru

David Slížek
4. 2. 2010 15:00
Jeho firmu převzal softwarový gigant Oracle
Foto: Twitter

USA - Odejít z funkce se dá mnoha způsoby. Jonathan Schwartz, výkonný ředitel počítačové firmy Sun Microsystems, kterou pohltil softwarový gigant Oracle, se dnes rozloučil stylově - krátkou básní haiku na Twitteru.

"Dnešek je mým posledním dnem v Sunu. Bude mi chybět. Nejlepší asi bude rozloučit se haiku: Finanční krize / vzala příliš moc zákazníků / už nejsem ředitel."

Oracle minulý týden oznámil, že dokončil několikaměsíční proces převzetí Sun Microsystems, která se zabývala výrobou počítačů a softwaru.

Fúzi v hodnotě 7,4 miliard dolarů už loni posvětily americké kontrolní úřady. V lednu ji pak schválila i Evropská komise.

Budoucnost open source

Ta zkoumala hlavně to, zda převzetí neohrozí budoucnost databázového produktu MySQL.

Ten je základem řady aplikací založených na tzv. open source licencích, které umožňují, aby se programy šířily zadarmo a programátoři měli volný přístup k jejich zdrojovému kódu.

Oracle se musel zavázat, že bude MySQL i po fúzi poskytovat bezplatně. V dalších třech letech také slíbil do jejího vývoje nalít 72 milionů dolarů.

Oracle je druhým největším výrobcem softwaru pro firmy na světě. Sun Microsystems vyrábí počítače, servery a software. Mimo jiné stojí za jedním z nejrozšířenějších programovacích jazyků Java.

 

Právě se děje

Další zprávy