Samsung podle ITC porušil některé patenty Applu

ČTK ČTK
10. 8. 2013 0:09
Samsungu byl zakázán v USA prodej přístrojů, které tyto patenty porušují
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců.
Zaměstnanec prodejny v Berlíně si pomocí tabletu fotografuje dav zákazníků. Nový iPad má 5megapixelový fotoaparát, který umožňuje pořizovat snímky při horších světelných podmínkách. Fotografie by mělo být možné snáze třídit a retušovat pomocí prstových štětců. | Foto: Reuters

Washington - Jihokorejská společnost Samsung Electronics Co. Ltd. porušuje části dvou patentů americké firmy Apple Inc. Oznámila to v pátek americká Komise pro mezinárodní obchod (ITC), která současně zakázala Samsungu dovoz, prodej a distribuci přístrojů, které tyto patenty porušují, ve Spojených státech.

Apple a Samsung vedou právní válku ve zhruba desítce zemí, kde se navzájem obviňují z porušování svých patentů. Obě firmy se snaží ovládnout trh s mobilními přístroji.

ITC letos v červnu rozhodla v jiném sporu ve prospěch Samsungu a naopak zakázala Applu dovoz některých přístrojů do země. Administrativa amerického prezidenta Baracka Obamy však na počátku tohoto týdne nečekaně zákaz ITC vetovala.

ITC má na starosti vyšetřování porušování patentových práv u dováženého zboží. Je velmi oblíbeným místem pro patentové spory, protože může zakázat dovoz výrobků porušujících patenty a vydává rozhodnutí relativně rychle.

 

Právě se děje

Další zprávy