Řetězec Tesco se stahuje ze Spojených států amerických

ČTK ČTK
10. 9. 2013 19:54
Ztrátový americký řetězec Fresh & Easy a další aktivity převezme společnost Yucaipa
Foto: Tesco Stores

Londýn - Největší britská maloobchodní společnost Tesco opouští Spojené státy. Její ztrátový americký řetězec Fresh & Easy a další tamní aktivity převezme investiční společnost Yucaipa. Oznámila to firma, ale hodnotu transakce nezveřejnila.

Řetězec Fresh & Easy otevřel svou první prodejnu ve Spojených státech v roce 2007. Od té doby si vyžádal investice přes miliardu liber (více než 30 miliard korun), nikdy však nevykázal zisk.

Yucaipa převezme více než 150 obchodů Fresh & Easy i distribuční a výrobní aktivity Teska v americkém městě Riverside. Transakce nezahrnuje zhruba 50 obchodů Fresh & Easy, které budou uzavřeny. Britská společnost uvedla, že hodlá americký trh opustit, již v dubnu.

"Rozhodnutí, které jsme dnes oznámili, představuje nejlepší výsledek pro akcionáře. Nabízí nám spořádaný a efektivní odchod z trhu ve Spojených státech a současně ochrání pracovní místa více než 4000 kolegů z Fresh & Easy," uvedl generální ředitel firmy Philip Clarke.

Tesco je třetím největším řetězcem obchodů na světě za americkým konkurentem Wal-Mart Stores a francouzským rivalem Carrefour. Na český trh firma vstoupila v roce 1996.

 

Právě se děje

Další zprávy