Princ ze Saúdské Arábie nakoupil akcie Twitteru

Tereza Holanová Tereza Holanová
19. 12. 2011 10:36
Miliardář koupil akcie Twitteru, neboť je považuje za slibnou a vlivnou investici
Foto: Twitter

Dubaj - Saúdskoarabský princ Valíd bin Talál a jeho společnost Kingdom Holding Company nakoupili akcie sociální sítě Twitter. Za podíl ve výši 3,75 procenta zaplatili 300 milionů dolarů (5,8 miliardy Kč).

Kingdom Holding o tom informovala na svých stránkách.

"Nákup je výsledkem několikaměsíčního jednání a podrobné analýzy," vydala společnost ve svém prohlášení. Valíd navíc uvedl, že rozhodnutí potvrzuje jeho schopnost rozpoznat vhodné příležitosti pro investice do slibných, rychle rostoucích podniků, které mají celosvětový vliv.

Vlastní i podíl v GM, Citigroup a Apple

Twitter není prvním velkým nákupem miliardáře ze Saúdské Arábie. V minulosti vložil peníze například do Murdochovy mediální skupiny News Corporation, kde se stal druhým největším investorem - drží tu celkem 7 procent akcií.

Stejně tak Kingdom Holding vlastní podíl ve společnostech Citigroup, General Motors nebo Apple.

Valíd bin Talál je synovcem saúdskoarabského krále a patří mezi nejbohatší osoby světa. Podle časopisu Forbes činí jeho jmění 19,6 miliardy dolarů (380 miliard Kč), což jej řadí na 26. příčku ve světovém žebříčku. Ve své zemi se nachází na prvním místě.

Mikroblogovací síť Twitter má aktuálně přes 100 milionů uživatelů, kteří se přihlásí nejméně jednou měsíčně. Na serveru, který umožňuje vytvářet krátké zprávy o 140 znacích, je arabština nyní osmým nejpoužívanějším jazykem. Samotný Valíd uvedl, že Twitter na rozdíl od své manželky neužívá. 

 

Právě se děje

Další zprávy