Porsche: Nejkvalitnější automobil

Red Eko, ČTK
9. 6. 2006 9:22
New York - Porsche, Lexus, Hyundai. Podle nové studie výzkumné společnosti J.D. Power právě tyto tři automobilky vyrábí nejkvalitnější auta.
Foto: Aktuálně.cz

U automobilů Porsche bylo v průzkumu nahlášeno 91 problémů na 100 vozidel, zatímco průměr v celém automobilovém průmyslu činil 124 problémů na 100 vozů. Pozorně sledovaná studie vychází z odpovědí téměř 64.000 motoristů.

Z amerických automobilů si nejlépe vedly vozy Jaguar společnosti Ford, které se umístily na pátém místě. O dvě příčky za nimi skončily automobily Cadillac firmy General Motors.

Studie kvality jsou pro automobilový průmysl velmi důležité, protože kupci aut označují dlouhodobou spolehlivost za jeden z hlavních faktorů při výběru.

Společnost Hyundai si výrazně polepšila ve srovnání s loňským jedenáctým místem navzdory zahájení výroby modernizovaného modelu Sonata v nové americké továrně.

Produkce nových typů automobilů na nových výrobních linkách je zpočátku často doprovázena nižší kvalitou. V roce 2008 hodlá Hyundai zahájit výrobu v nové továrně v České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy