Pojišťovna ING se přejmenuje na NN a vstoupí na burzu

Ekonomika Petr Kučera Ekonomika, Petr Kučera
2. 10. 2013 21:16
Bankovní části, tedy značky ING Bank, se přejmenování nedotkne
NN logo
NN logo | Foto: Aktuálně.cz

Amsterdam - Pojišťovací část ING, evropská ING Investment Management a nizozemská Nationale-Nederlanden se přejmenují na NN. Přejmenování proběhne příští rok v souvislosti s plánovaným vstupem na burzu. Společnost to uvedla ve středečním oznámení.

"Novou značku NN budeme většinou používat spolu se známou lokální částí názvu, například NN Životní pojišťovna. Konečné rozhodnutí o místních názvech bude uděláno v úzké spolupráci s managementem v té které zemi a bude včas komunikováno," říká generální ředitel ING Group Ralph Hamers.

Samotný proces rebrandingu bude podle něj pozvolný a odstartuje v momentu, kdy ING úspěšně vstoupí na burzu. Do té doby budou zmíněné společnosti fungovat pod svými stávajícími značkami.

Bankovní části, tedy značky ING Bank, se přejmenování nedotkne.

"Pojišťovací část ING pokračuje v přípravě na nezávislou budoucnost podle plánu. Dnešní oznámení nové značky NN je důležitým milníkem, který dokládá, že se ocitáme na konci procesu restrukturalizace ING Group," dodává Hamers.

Nový název NN má odkazovat na 170letou tradici holandského pojišťovnictví a zároveň splňovat požadavky moderní a mezinárodní značky.

 

Právě se děje

Další zprávy