Obama podpořil vývoj dronů, které doručují zásilky. Testovat je bude mateřská firma Googlu

ČTK ČTK
3. 8. 2016 8:57
Americká společnost Alphabet, mateřská firma internetového gigantu Google, bude ve spolupráci s americkým Federálním úřadem pro letectví testovat ve Spojených státech donášková bezpilotní letadla. Oznámil to podle agentury AFP v úterý Bílý dům.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ludvík Hradilek

San Francisco - Bílý dům pokračuje ve své podpoře vývoje bezpilotních letadel. Ve spolupráci s Federálním úřadem pro letectví bude nyní americká společnost Alphabet, mateřská firma internetového gigantu Google, testovat donáškové drony.

Součástí testů má být přeprava zásilek umístěných vně bezpilotního letadla nebo například testování činnosti strojů mimo zorné pole pilota.

Kampaň na podporu vývoje bezpilotních letadel k jinému než rekreačnímu využití představila administrativa amerického prezidenta Baracka Obamy.

Bílý dům již dříve uvedl, že odvětví bezpilotního létání by mohlo do roku 2025 přispět k výkonu americké ekonomiky 82 miliardami dolarů (asi dva biliony Kč) a zajistit podporu až pro 100 tisíc pracovních míst.

Alphabet není jedinou americkou firmou, která zkoumá možnosti přepravy zásilek bezpilotními letadly. Největší internetový obchod světa Amazon mluví o projektu donáškových dronů již od roku 2013. Na konci července podnik informoval o nové sérii testů ve spolupráci s britskou vládou.

 

Právě se děje

Další zprávy