Moody's chystá snížení ratingu dalších bank. Asi dnes

ČTK ČTK
21. 6. 2012 16:04
Snížení ratingu se zřejmě nevyhnou ani Morgan Stanley, Goldman Sachs, HSBC či Deutsche Bank
Logo ratingové agentury Moody's na budově, kde sídlí, v New Yorku.
Logo ratingové agentury Moody's na budově, kde sídlí, v New Yorku. | Foto: Reuters

Londýn  - Ještě dnes hodlá mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service snížit rating řady globálních bank. Uvedla to televizní stanice Sky News.

Pro banky to bude nepříjemná zpráva, protože se jim mohou zvýšit provozní náklady. Je pravděpodobné, že budou muset zvýšit takzvaný kolaterál, tedy zajištění za úvěry od protistran.

Moody's už dříve uvedla, že vydá aktualizované hodnocení ratingů bank, v jehož rámci některé ratingové známky i výrazně sníží. Agentura se ale omezila na konstatování, že aktualizovaná zpráva bude zveřejněna do konce června. Mluvčí agentury nechtěla konkretizovat, kdy lze zprávu očekávat. Na trzích se ale už v minulých dnech začaly šířit spekulace, že Moody's zprávu uvede bezodkladně.

Dopady na finanční trhy po snížení ratingu bank ale nemusejí být nijak výrazné. Moody's totiž už v únoru signalizovala, že snížení ratingu se možná nevyhnou ani banky Morgan Stanley, HSBC, Deutsche Bank nebo Goldman Sachs. V některých případech agentura naznačila i rozsah snížení, který se dá u těchto bank očekávat.

 

Právě se děje

Další zprávy