Microsoft obnoví program odkupu akcií, zvýší dividendu

ČTK ČTK
17. 9. 2013 16:23
Nový plán zpětného odkupu akcií nahrazuje program o stejném rozsahu, který vyprší 30. září.
Foto: Reuters

Redmond - Americká softwarová společnost Microsoft oznámila nový program zpětného odkupování svých akcií od investorů za dalších až 40 miliard dolarů (770 miliard Kč). Správní rada dominantního světového výrobce operačních systémů pro osobní počítače také zvýšila čtvrtletní dividendu o 22 procent.

Nový plán zpětného odkupu akcií nahrazuje program o stejném rozsahu, který vyprší 30. září. Nový program nemá žádný konečný termín.

Společnost vyplatí k 12. prosinci čtvrtletní dividendu 28 centů na akcii, což je o pět centů více než za předešlé čtvrtletí. Akcie Microsoftu před oficiálním zahájením obchodování posílily o dvě procenta.

Microsoft vykázal ve čtvrtém čtvrtletí svého finančního roku do konce června čistý zisk 4,97 miliardy dolarů po ztrátě 432 milionů USD o rok dříve. Výsledek zaostal za očekáváním, zejména kvůli slabšímu prodeji softwaru Windows v důsledku globálního poklesu prodeje osobních počítačů.

Minulý měsíc Microsoft oznámil, že do roka odejde z funkce jeho generálního ředitele Steve Ballmer. Firma vytvořila komisi, která povede výběr nového šéfa.

 

Právě se děje

Další zprávy