Louis Vuitton přišel o návrháře. Chystá vlastní značku?

ČTK ČTK
2. 10. 2013 16:48
Módní návrhář Marc Jacobs opouští po 16 letech místo kreativního ředitele.
Marc Jacobs na módní přehlídce Louis Vuitton
Marc Jacobs na módní přehlídce Louis Vuitton | Foto: Reuters

Paříž - Módní návrhář Marc Jacobs opouští po 16 letech místo kreativního ředitele značky Louis Vuitton. Oznámil to francouzský konglomerát LVMH, kterému značka Louis Vuitton patří.

Podle zdrojů se chce Jacobs věnovat své vlastní značce. Jacobs výrazně přispěl ke globálnímu růstu luxusní značky Louis Vuitton a vytvořil z ní jednu z nelukrativnějších značek na světě.

Tržby značky, známé hlavně díky luxusním kabelkám, loni činily více než sedm miliard eur (179,3 miliardy korun) a na celkovém provozním zisku LVMH se značka podílela polovinou.

Jacobs patří mezi nejznámější jména v módním průmyslu. Podle agentury Reuters se teď hodlá věnovat rozvoji své vlastní módní značky a do několika let chce nabídnout její akcie na burze. Majoritu v módní značce Marc Jacobs vlastní LVMH.

Marc Jacobs v srpnu zahájil v USA prodej své vlastní kosmetické řady. Exkluzivním distributorem řady jsou obchody Sephora, které rovněž patří do skupiny LVMH.

LVMH zatím neuvedla jméno Jacobsova nástupce. Podle Reuters by jím mohl být Nicolas Ghesquière, který je oblíbencem módních redaktorů. Loni opustil firmu Balenciaga.

 

Právě se děje

Další zprávy