Levi Strauss ušil džíny pro iPod

čtk, eko
11. 1. 2006 8:41
Los Angeles - Levi Strauss představil džíny, které usnadní používání přehrávačů iPod. Kalhoty mají kapsu s joystickem, jehož prostřednictvím je možné přehrávač ovládat.

Cena nových džínsů by se měla pohybovat kolem 200 dolarů (asi 4800 Kč).

Kalhoty nesou označení RedWire DLX a jsou v pánském i dámském provedení. V obchodech se objeví letos na podzim. V kalhotách bude pro přehrávač dost místa a díky speciálnímu designu je možné v nich přenášet i zasunovací sluchátka.

Levi Strauss není prvním výrobcem oděvů, který navrhl oblečení vhodné k používání přehrávačů iPod, džíny pro tyto účely ale zřejmě ještě nikdo nevyrobil, uvedla agentura Reuters.

Přehrávače iPod jsou ve Spojených státech velmi populární a díky nim tržby společnosti Apple ve čtvrtém čtvrtletí zvýšily asi o 63 procent na 5,7 miliardy dolarů. Celkem už Apple prodal kolem 42 milionů těchto přístrojů.

První přehrávače iPod se na trhu objevily už v roce 2001 a od té doby se objevilo několik drahých doplňků, většinou speciální pouzdra. V roce 2003 ale společnost Burton Snowboards představila speciální bundu, v které je možné přehrávač pohodlně poslouchat i při sportu.

Loni na podzim se na trhu objevily pánské bundy od amerického výrobce Kenpo. Na rukávu mají prvky k ovládání přehrávače iPod a v obchodech Macy's se prodávají od 275 do 350 dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy