Krize American Airlines končí. Letadla v neděli poletí

Redakce EKO, Reuters
12. 4. 2008 18:00
Všech 300 vyřazených letounů společnosti AA je opraveno
Ve službách American Airlines létá 300 letounů MD-80, které se využívají hlavně ve vnitrostátní dopravě. Nyní stojí v hangárech a na letištních plochách.
Ve službách American Airlines létá 300 letounů MD-80, které se využívají hlavně ve vnitrostátní dopravě. Nyní stojí v hangárech a na letištních plochách. | Foto: Reuters

Washington - Společnost American Airlines po pěti dnech opravila chybu na letadlech MD-80, které Federální úřad pro letectví vykázal z ranveje. Kvůli nedostatkům v elektroinstalaci muselo být zrušeno více než tři tisíce spojů.

Kvůli neschopnosti vedení společnosti nedostatky odstranit museli úředníci po dvou týdenním šetření nemilosrdně zakročit.

Během úterý bylo zrušeno více než pět set letů, což je dvacet procent všech spojů provozovaných American Airlines. A následovali další. Celkem bylo zrušeno více než tři tisíce spojů a náhradní dopravu musela hledat více než 300 tisíc lidí.

Podle informací vedení společnosti je rušení letů konečně u konce. Od neděle se situace vrací k normálu.

Ve službách American Airlines létá 300 letounů MD-80, které se využívají hlavně ve vnitrostátní dopravě.

Předseda společnosti AMR, která leteckou společnost American Airlines vlastní, Gerard Arey cestující celou dobu uklidňoval. "Pracuje na tom, aby vše bylo v souladu s pravidly letecké dopravy."

Připustil však, že ze dne na den se závadu na třech stovkách strojů odstranit nepodaří. Nakonec vše trvalo pět dní.

Čtěte více:

Čerpadlo znovu vyřadilo z provozu obří Airbus A380
Aerolinie mají za sebou šťastný rok: nejméně pádů

 

Právě se děje

Další zprávy