KIT digital se stahuje z Prahy, míří do New Yorku

ČTK ČTK
19. 7. 2012 9:40
Společnost současně přestane své akcie obchodovat i na pražské burze
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Reuters

New York - Společnost KIT digital, která se zabývá poskytováním služeb v oblasti internetového videa, přesune svoji firemní centrálu z Prahy do New Yorku. Současně stáhne své akcie z pražské akciové burzy.

Oba kroky již schválila správní rada společnosti, uvádí se v dnešním prohlášení firmy. Na pražskou burzu firma vstoupila v lednu 2010.

V Praze zůstane centrum technologie a podpory vývoje produktů. V New Yorku budou nyní centra pro marketing, komunikaci, finance a administrativu.

"New York leží na křižovatce globálního mediálního průmyslu a sídlí zde naši investoři a finanční komunita. Náš přesun podpoří náš růst na důležitých trzích provozovatelů vysílání a sítí a poskytne nám větší napojení na americké investory a analytiky z odvětví," odůvodnil rozhodnutí firmy generální ředitel Barak Bar-Cohen. Od přesunu si rovněž firma slibuje úspory díky zefektivnění a sloučení mnoha důležitých firemních funkcí.

S akciemi firmy se bude nadále obchodovat ve Spojených státech. Na pražské burze akcie zůstanou ještě krátkou přechodnou dobu. Stažení akcií z pražské burzy by nemělo mít dopad na celkový objem obchodování, likviditu ani prodejnost akcií, dodala firma.

Pražská burza informaci KIT digital potvrdila. "Burza nyní neprodleně zahájí diskusi s regulátorem, Českou národní bankou, o stanovení délky období, po které bude emise nadále obchodována na hlavním trhu burzy tak, aby byly v maximální míře ochráněny zájmy investorů v České republice," uvedla burza v prohlášení.

KIT digital je předním světovým poskytovatelem řešení pro správu videí prostřednictvím protokolu IP a má zákazníky ve více než padesátce zemí světa. Za loňský rok firma více než zdvojnásobila tržby na 215 milionů dolarů (4,4 miliardy Kč).

 

Právě se děje

Další zprávy