Kasina v Macau lákají turisty

ČTK
17. 1. 2006 13:38
Hongkong - Počet turistů na Macau se v loňském roce zvýšil o 12 procent na 18,7 milionu. Z toho více než polovinu tvořili turisté z Číny.

Návštěvníky láká do čínského teritoria hlavně množství kasin a další zábavy. Macao je jediným místem v Číně, kde jsou herny legální. Informoval o tom tajemník pro zahraniční a kulturní záležitosti Macaa Chui Sai On.

Tempo růstu počtu nových turistů však zpomalilo. V roce 2004 nárůst počtu návštěvníků činil 40 procent. Z Číny přijelo 10,5 milionu turistů.

Chui dodal, že Macao má zájem stát se mezinárodní destinací, ne pouze čínskou. Proto místní turistické organizace podnikají propagační aktivity v ostatních asijských zemích, jako je Japonsko, Jižní Korea, Malajsie a Thajsko. Macao také loni otevřelo nový úřad ve Spojených státech a Francii.

V teritoriu mají své herny všichni velcí američtí provozovatelé kasin, jako Las Vegas Sands, MGM Mirage či Wynn Resorts. Za posledních deset let se počet turistů v zemi zdvojnásobil. Na počátku 90. let Macao přilákalo ročně méně než osm milionů turistů. K nárůstu přispělo i zjednodušení cestování pro obyvatele Číny.

Bývalé závislé území pod správou Portugalska tvoří poloostrov Macao a dva malé ostrůvky Taipa a Coloane o celkové rozloze 27 kilometrů čtverečních. Od roku 1999 je země s méně než půl milionem obyvatel pod správou Číny jako zvláštní oblast, napsala agentura AP.

 

Právě se děje

Další zprávy