J&T má zálusk na chorvatské banky. Jsou prý levné

ČTK ČTK
23. 8. 2013 8:43
J&T Banka nabízí, že do Centar Banky vloží dohromady 150 milionů chorvatských kun.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Slovenská investiční skupina J&T chce skrze svou českou banku vstoupit na chorvatský trh. Uchází se o většinový podíl ve dvou menších bankách Centar Banka a VABA Banka Varaždin. Obě jsou v současnosti ve finančních problémech.

Podle listu Hospodářské noviny, které o záměru informovaly, J&T Banka nabízí, že do Centar Banky vloží dohromady 150 milionů chorvatských kun (zhruba půl miliardy Kč). Chce za to většinový podíl. "Finální rozhodnutí o vstupu na chorvatský bankovní trh očekáváme v nejbližších týdnech," řekl deníku finanční ředitel J&T Banky Igor Kováč.

"Kdyby vyšla Centar Banka a ještě jeden obchod, kdy se taky jedná o banku, tak potom bychom se relativně levně dostali na chorvatský trh," dodal Kováč. Podle HN je onou druhou bankou Banka Varaždin.

Pro finanční pomoc Centar Bance stanovila J&T pět podmínek. Jednou z nich je vyvedení špatných úvěrů. "Koupě není ještě vůbec jasná, bude záležet na tom, jestli budou splněny naše podmínky," dodal Kováč. Banka by se podle něj v Chorvatsku soustředila na bohatší klientelu.

J&T Banka v Česku poskytuje vedle služeb privátního bankovnictví specializované financování v oblasti realit a podnikových akvizic. S cennými papíry obchoduje pro soukromé investory.

 

Právě se děje

Další zprávy