Indové si kupují Jaguar a Land Rover

Redakce EKO
7. 3. 2008 14:45
S Fordem se konečně dohodly na prodeji
Auto bude nejen levné, ale také ekologické, tvrdí prezident indické společnosti.
Auto bude nejen levné, ale také ekologické, tvrdí prezident indické společnosti. | Foto: Reuters

Londýn - Indická automobilka Tata, která svět upoutala nejlevnějším vozítkem, do dvou týdnů koupí od amerického Fordu automobilky Land Rover a Jaguar.

Informuje o tom agentura Reuters na základě informací z odborářské unie Land Roveru a Jaguaru. "Předpokládáme, že dohoda mezi Fordem a Tata bude podepsána za několik týdnů," potvrdil jejich šéf Dave Osborne.

První zprávy o prodeji se objevily již na začátku tohoto roku, ale dlouhá jednání podpis smlouvy odsunuly až na březen. Vedení indické automobilky se muselo zavázat, že se nebude chtít ztrátového Jaguaru zbavit a nepřesune výrobu Land Roveru na indický subkontinent.

Luxusní, ale velmi ztrátový. Takový je Jaguar, který Ford v těchto týdnech prodává indické automobilce Tata.
Luxusní, ale velmi ztrátový. Takový je Jaguar, který Ford v těchto týdnech prodává indické automobilce Tata. | Foto: Aktuálně.cz

Prezident Ratan Tata s požadavky nakonec souhlasil. Americký Ford se tak zbavuje velmi ztrátového Jaguaru, ke kterému musel přidat v balíčku také výdělečný Land Rover.

Spojení s americkou automobilkou přesto nekončí. Automobily těchto značek budou i nadále disponovat výkonnými motory od Fordu.

V souvislostech:

Podívejte se na nejlevnější auto světa
Ford se trápí, propustí tisíce lidí
Jaguar a Land Rover neinzerují pro gaye

 

Právě se děje

Další zprávy