Hitachi postaví v Evropě továrnu na LCD

ČTK, eko
27. 1. 2006 16:29
Tokio - Továrna by měla zahájit provoz již v lednu příštího roku. V rozhovoru pro agenturu Reuters to dnes řekl viceprezident společnosti Makoto Ebata. Dodal, že silným kandidátem pro umístění továrny je východní Evropa.

Nová evropská montážní továrna bude vyrábět televizory s plazmovými obrazovkami i s obrazovkami z tekutých krystalů (LCD). O dalších podrobnostech rozhodne společnost do března. "Zkoumáme všechny potenciální lokace. Silným uchazečem je však východní Evropa," prohlásil Ebata.

Společnost Hitachi již dříve uvedla, že hodlá uspíšit o více než rok plán na ztrojnásobení kapacit pro výrobu plazmových obrazovek na 300.000 kusů měsíčně. Firma očekává, že celosvětová poptávka po plazmových televizorech se do finančního roku končícího v březnu 2009 více než zdvojnásobí na 13 milionů přístrojů.

Výrobci plochých obrazovek nyní výrazně zvyšují produkci, protože doufají, že spotřebitelé budou vyměňovat tradiční televizory za přístroje s plazmovými obrazovkami či obrazovkami z tekutých krystalů. Produkce klasických televizorů se naopak kvůli klesající poptávce snižuje.

Přední výrobce tradičních obrazovek LG.Philips Displays dnes kvůli zhoršujícím se podmínkám na trhu a nevymahatelnému dluhu požádal o ochranu před věřiteli. Oznámil rovněž, že už nebude podporovat několik svých ztrátových dceřiných firem. Do vážných finančních problémů se tak dostal závod LG.Philips Displays Czech Republic v Hranicích na Přerovsku, který kvůli nedostatku materiálu zastavil výrobu obrazovek.

 

Právě se děje

Další zprávy