Hacker ukradl údaje o dvou milionech zákazníků Vodafonu

ČTK ČTK
12. 9. 2013 12:34
Podle společnosti není možné, že by mu získané údaje k něčemu mohly být
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Reuters

Berlín - Neznámý hacker získal přístup na jeden ze serverů mobilního operátora Vodafone v Německu a ukradl osobní data o zhruba dvou milionech zákazníků. Oznámila to ve čtvrtek firma. Hacker se dostal ke jménům zákazníků, adresám a údajům o bankovních účtech. Hesla nebo bezpečnostní čísla ale nedostal.

Podle společnosti není možné, že by mu získané údaje k něčemu mohly být. "Tyto údaje lze stěží použít k získání přímého přístupu na bankovní účty dotčených" klientů, uvedla podle agentury Reuters společnost v prohlášení.

Vodafone Deutschland sdělil, že útok provedl administrátor počítačové sítě, který pracoval pro jinou společnost spolupracující s Vodafonem. Jeho totožnost ale zatím není známa, uvedla agentura AP.

Společnost na vyšetřování případu spolupracuje s policií. Také uzavřela cesty, kterými se hacker k jejím serverům dostal. Zákazníky přitom varovala, aby si dávali pozor na nevyžádané e-maily nebo telefonáty od lidí, kteří by mohli chtít ukradené údaje zneužít.

Vodafone Deutschland, který je dceřinou společností britské Vodafone Group, má v Německu více než 32 milionů zákazníků využívajících mobilní služby.

 

Právě se děje

Další zprávy