Fortuna se stává jedničkou v Polsku podle počtu poboček

ČTK ČTK
20. 3. 2012 13:03
Společnost převezme 80 poboček, většina z nich původně patřila Tipsportu
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Sázková společnost Fortuna zakłady bukmacherskie získala povolení polského ministerstva financí na provozování kurzových sázek v 80 nových pobočkách. Většina z nich původně patřila polskému Tipsportu.

Díky jejich převzetí Fortuna rozšíří polskou pobočkovou síť na 474 prodejních míst a stává se v Polsku sázkovou kanceláří s nejhustší maloobchodní sítí.

V lednu Fortuna jako první na polském trhu získala licenci na provozování kurzových sázek prostřednictvím internetu.

"I když dynamicky roste oblast on-line sázení, retailová síť v podobě vlastních nebo partnerských poboček je nadále významným distribučním kanálem polské Fortuny. Hraje důležitou roli v podpoře on-line sázení, protože internetoví klienti díky ní mohou bezplatně využívat všechny služby dostupné tradičním pobočkovým zákazníkům," říká generální ředitel polské Fortuny Jan Štefanek.

Nové pobočky začlení Fortuna do své sítě v druhé polovině dubna a následně změní jejich označení tak, aby fungovaly pod jednotnou značkou Fortuna zakłady bukmacherskie.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu.

V říjnu 2010 společnost vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.  

 

Právě se děje

Další zprávy