Fanoušci už odpočítávají, Apple pustí do prodeje iPad 2

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
10. 3. 2011 20:10
Ceny inovovaného zařízení se nemění, začínají na 499 dolarech

New York - Americká firma Apple spustí internetový prodej svých nových počítačových tabletů iPad 2 v pátek časně ráno, tedy ještě před večerním uvedením do prodejen.

Podnik uvedl, že si spotřebitelé budou moci začít kupovat zařízení na internetových stránkách Applu od čtyř hodin ráno newyorského času (10:00 SEČ). Na koupi v obchodech si ale lidé budou muset počkat do 17 hodin téhož dne.

V tu dobu začnou prodávat iPad 2 i maloobchodní partneři Applu, kteří již prodávají první verzi tabletu, tedy řetězce Best Buy, Target a Wal-Mart Stores. Zařízení bude také k dostání u operátorů AT&T a Verizon Wireless.

Přístroj půjde do prodeje za stejné ceny jako první iPady. Apple tak maří snahy rivalů prolomit její silnou pozici na trhu v rozvíjejícím se světě tabletů. Ceny začínají na 499 dolarech a konkurenční zařízení s obdobnými funkcemi jsou o stovky dolarů dražší. Levnější se zase nedají s kvalitou iPadu srovnat, dodala agentura AP.

V Česku by měla být novinka dostupná na konci března; je mimo jiné o třetinu tenčí a má dvě kamery. Má dvoujádrový procesor a až devětkrát rychlejší grafickou kartu. Kameru bude mít vepředu i vzadu a lidé díky tomu budou moci nahrávat video a vést videohovory.

 

Právě se děje

Další zprávy