Emirates zvýšily zisk o polovinu na 1,5 miliardy dolarů

Veronika Skálová Veronika Skálová
10. 5. 2011 14:24
Emirates přepravily o 4 miliony pasažérů víc než o rok dříve
Společnost zvýšila své objednávky na nová letadla. Ilustrační foto.
Společnost zvýšila své objednávky na nová letadla. Ilustrační foto. | Foto: Emirates

Dubaj - Ani doznívající efekty finanční krize, ani loňské uzavření letového prostoru nad Evropou po výbuchu islandské sopky nepoznamenaly finanční výsledek aerolinek Emirates.

Společnost oznámila, že za loňský rok její hospodaření skončilo se ziskem 1,5 miliardy dolarů, což představuje nárůst o 51,9 procenta. Zisk stoup navzdory tomu, že kvůli rostoucím cenám paliva i počtu zaměstnanců aerolinek došlo ke zvýšení provozních nákladů o 22,7 procenta.

Celá skupina, zahrnující i nákladní dopravu či služby v letectví vydělala 1,6 miliardy dolarů a zvýšila tak svůj zisk o 42,9 procenta.

Emirates Group zvýšila své zisky především díky rostoucím příjmům, které stouply o 26,4 procenta na nový rekord 15,6 miliardy dolarů.

Už mají 148 letadel

Aerolinky informovaly, že počet pasažérů se meziročně zvýšil o 14,5 procenta na 31,4 milionu.

"Emirates získala během tohoto finančního roku 8 nových letounů včetně jednoho Boeingu 777-300ER a sedm letounů Airbus A380, které jsou vlajkovou lodí společnosti Emirates. Tyto letouny rozšířily flotilu společnosti Emirates na 148 letounů," uvedly aerolinky ve zprávě s tím, že zároveň firma zvýšila své objednávky nových letadel o 32 Airbusů A380 a 30 Boeingů 777-300 ER.

Celkově tak mají Emirates objednaných 193 nových letadel.

Aerolinky, které jsou státním podnikem emirátu Dubaj, se snaží rovnoměrně čerpat zdroje z různých destinací. Příjem z žádného z regionů nepřispívá více než 30 procenty, což snižuje dopady případných problémů v jednotlivých částech světa.

 

Právě se děje

Další zprávy