Dům, kde zemřel Jackson, je na prodej. Za půl miliardy

Tereza Holanová Tereza Holanová
22. 3. 2012 12:25
Součástí je sedm ložnic, dvanáct krbů a vinný sklep. Nechybí prý ani pozitivní energie
Foto: The Agency

Los Angeles - Patříte mezi fanoušky Michaela Jacksona? Pokud máte dost peněz, můžete si koupit dům, v němž zpěvák před třemi lety zemřel. Nemovitost je v prodeji od začátku tohoto týdne za 23,9 milionu dolarů (445 milionů korun).

Panství v Beverly Hills má 17 tisíc metrů čtverečných. V domě nechybí sedm ložnic, třináct koupelen, dvanáct krbů, penzion, vinný sklep, tělocvična ani bazén.

Jak prodejce na svém webu uvádí, sídlo nabízí výhled na nádvoří a vrcholky okolních stromů. "Panství je navíc obklopené svěží krajinou, která se rozkládá na zhruba 5100 metrech čtverečních," stojí na stránkách, kde si lze nemovitost koupit.

V samotné budově však nový majitel mnoho stop po Jacksonovi nenajde. Většina osobních věcí, nábytku nebo uměleckých předmětů se vydražila.

Sídlo obehnané zdmi

Jak uvedli zástupci realitní společnosti The Agency, která má prodej na starost, na prohlídku domu se zájemci mohou vydat pouze tehdy, pokud prokážou, že mají peníze na případný nákup. To je podle nich standardní postup při obchodu s jakoukoliv luxusní nemovitostí.

Bez agentury lidé mnoho šancí, jak dům prozkoumat, nemají - panství je obklopené vysokými zdmi, hustými živými ploty a dvojitými vstupními branami.

Zesnulí milionáři. Podívejte se, kdo po smrti vydělal nejvíce:

The Agency o sídle, které bylo dostavěné v roce 2002, hovoří jako o "elegantním a sofistikovaném zámečku ve francouzském stylu". Majitel firmy si navíc myslí, že je v domě přítomné ohromné množství pozitivní energie.

Jackson tu přitom nepobýval příliš dlouho. Nemovitost si pronajal teprve v prosinci 2008, tedy půl roku před svou smrtí. Měsíčně tu platil nájem 100 tisíc dolarů (1,86 milionu Kč).

Jak magazín Forbes připomíná, Jacksonovo poslední bydliště už realitní kancelář nabízela dříve, zatím ale neúspěšně. Podle amerických analytiků se přitom panství prodává pod cenou. Když totiž bylo před deseti lety dostavěné, znalci jej ocenili na 38 milionů dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy