Dreamworks díky Madagaskaru opět v zisku

ČTK
4. 8. 2006 9:36
Los Angeles - Americký výrobce animovaných filmů DreamWorks Animation, který je známý například pohádkovými komediemi o zlobrovi Shrekovi se vrátil k zisku.

Dreamworks hospodařil ve druhém čtvrtletí s čistým ziskem 13,7 milionu dolarů ve srovnání se ztrátou 3,7 milionu před rokem.

Podle firmy za úspěchem stojí především překvapivě dobrý prodej filmu Madagaskar na DVD.

V přepočtu na akcii činil zisk 13 centů. Výrazně tak překonal očekávání analytiků, kteří jej podle průzkumu Reuters Estimates odhadovali na pouhé dva centy.

Tržby se více než zdvojnásobily na 74,9 milionu dolarů z předchozích 35,4 milionu, ačkoli analytici počítali s mírnějším nárůstem na 50,8 milionu.

Akcie na historickém minimu

Akcie společnosti, se kterými se začalo veřejně obchodovat koncem roku 2004, v posledních měsících oslabovaly a ve čtvrtek se propadly na historické minimum.

Za poklesem stály obavy z možného uvedení dalších akcií společnosti na burzu a neuspokojivé výsledky některých filmů, včetně oscarového snímku Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka.

"Akcie se chovají, jako by tyto filmy vůbec nevydělávaly, což prostě neodpovídá skutečnosti," prohlásil analytik Jeff Logsdon ze společnosti BMO Capital Markets.

 "V tom, co dělají, jsou dost ziskoví," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy