Dodavatel Fortuny čelí podezření ze zpronevěry v Řecku

Tereza Holanová Tereza Holanová
15. 7. 2011 14:02
Skupina Intralot čelí stíhání za to, že zpronevěřila miliony
Gambler. Ilustrační snímek
Gambler. Ilustrační snímek | Foto: Reuters

Atény - Řecké skupině Intralot, která zásobuje Evropu loterijními terminály a dodat má i ty pro českou firmu Fortuna, hrozí problémy za to, že zpronevěřila miliony eur.

Informoval o tom server iGaming Business.

Pět jednatelů společnosti čelí ve své zemi trestnímu stíhání za to, že v rámci kontraktu s Řeckou národní loterií (OPAP) zpronevěřili miliony eur. K podvodu mělo dojít v posledních čtyřech letech.

Zástupcům skupiny hrozí až 20 let vězení, pokud se obvinění potvrdí.

Kontrakt na zdokonalení počítačového systému, telekomunikačních zařízení a  terminálů uzavřel Intralot s loterií v roce 2007.

Za projekt, který Intralot zpracoval, OPAP ovšem zaplatil 280 milionů eur namísto původně naplánovaných 95,5 milionu eur.

"Zda došlo při zpracování zakázky k trestnému činu, již ověřovaly řecké soudy i Evropská komise, podle kterých vše proběhlo naprosto legálně," zdůrazňuje Intralot ve svém prohlášení.

Se skupinou OPAP, ve které řecká vláda drží 34 procent akcií, spolupracuje Intralot již od roku 1999 jako hlavní dodavatel terminálů. Za poslední tři roky dodal loterii 29 400 terminálů.

Kromě Řecka působí Intralot ve více než padesáti dalších zemích světa.

Na českém trhu se jeho terminály poprvé objeví v pondělí. Skupina se totiž stala dodavatelem herních terminálů sázkařské společnosti Fortuna. Ta se chystá spustit svou první číselnou loterii v ČR.

Do konce letošního roku Intralot Fortuně dodá dva tisíce terminálů.

 

Právě se děje

Další zprávy