Do Prahy míří další levné aerolinie

ČTK
9. 2. 2006 16:57
Praha - Z Prahy začne létat další nízkonákladový dopravce - slovenská společnost SkyEurope.
Na pražském letišti by měl brzy přibýt nový nízkonákladový dopravce, tentokrát ze Slovenska
Na pražském letišti by měl brzy přibýt nový nízkonákladový dopravce, tentokrát ze Slovenska | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Firma dnes rozeslala pozvánky na tiskovou konferenci, na které chce příští týden oznámit vstup na český trh. Mluvčí SkyEurope Elena Konôpková odmítla sdělit podrobnosti před tiskovou konferencí.

Zástupkyně SkyEurope Marcela Minářová řekla, že otevření základny v Praze je po Bratislavě, Krakově, Varšavě a Budapešti dalším logickým krokem.

Odmítla ale zatím říct, kam bude SkyEurope z Prahy létat i to, kolik letadel bude mít na pražském letišti umístěno. Podle informací ČTK by to mělo být zatím jedno letadlo typu Boeing 737.

Linky nízkonákladových dopravců Prahu v současnosti spojují s 35 evropskými městy. Na provozu Ruzyně se levné aerolinie podílejí více než osmnácti procenty. Základnu v Praze však má z nízkonákladových značek jen Smart Wings domácího dopravce Travel Service.
 
"Letiště se společností SkyEurope stále jedná," uvedla ředitelka komunikace pražského letiště Veronika Sedláčková. Podrobnosti o případné spolupráci budou podle ní zřejmé příští týden.

O linky SkyEurope mají zájem i další česká letiště. Ředitel brněnského letiště Tomáš Plaček potvrdil, že firma se SkyEurope jedná, žádné konkrétní dohody však podle něho nejsou na stole.

Společnost SkyEurope Airlines byla založena v roce 2001 a své akcie uvedla na trh loni v září formou primární veřejné nabídky.  Akcie se dají koupit na burzách ve Vídni a ve Varšavě. Vlastní dvanáct strojů a létá do 38 míst v devatenácti zemích. Společnost již dříve létala do Prahy z Košic.

 

Právě se děje

Další zprávy