Další útok na Sony, ohrožena jsou data 100 milionů lidí

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
3. 5. 2011 9:15
Při vyšetřování útoku na PlayStation Network přišla Sony na napadení Sony Online Entertainment

Tokio, New York - Další útok hackerů na své herní systémy odhalila japonská společnost Sony, tentokrát jsou v ohrožení data více než 24 milionů jejích klientů.

Firma na něj přišla při zjišťování podrobností o dříve oznámeném útoku, který se odehrál mezi 17. a 19. dubnem. Nově zjištěný útok se odehrál o den dříve, mířil na služby Sony Online Entertainment a podle společnosti ohrozil data z Rakouska, Německa, Španělska a Nizozemí.

O prvním zjištěném útoku na síť PlayStation Network informovala Sony před týdnem, po oznámení nového útoku stoupl počet lidí, jejichž data se nejspíš dostala do rukou hackerů na 100 milionů.

Zatím ale nebylo zjištěno, že by útočníci opravdu zneužili například údaje z kreditních karet, které jsou mezi ohroženými daty. Hackeři se ale dostali i k více než 23 tisícům finančních záznamů ze starší databáze z roku 2007.

Společnost Sony Online Entertainment vyvíjí hry, které si zájemci stahují z firemních serverů a instalují do počítače, aby je pak mohli hrát s ostatními vzdálenými hráči. Služba je zatím odstavena, Sony zatím neuvedla, kdy ji opět zprovozní.

 

Právě se děje

Další zprávy