Čínský skandál zasáhl i Starbucks. Stahuje hrníčky

rg, Reuters
10. 10. 2007 12:50
Plastové hrníčky musí zmizet z pultů

Washington - Společnost Starbucks, která je největším kávovým řetězcem na světě, stahuje z prodeje čtvrt milionu dětských plastových hrnečků vyrobených v Číně. Objevily se totiž zprávy, že se hrnky snadno rozbíjejí a vzniká tak riziko zadušení drobnými úlomky.

Americká Komise pro bezpečnost výrobků (CPSC) zmiňuje, že Starbucks dostala sedm hlášení o rozbitých šálcích včetně dvou případů, kdy se dítě začalo kousky jejich výrobku dusit. Žádná zranění zatím ale nebyla hlášena, dodává CPSC.

Stahování z prodeje se týká čtyř modelů hrníčků. Jsou vyvedeny ve tvarech červené berušky, zelené želvičky, růžového králíčka a žlutého kuřátka. Starbucks je prodávala v období mezi květnem 2006 a srpnem 2007 po šesti dolarech za kus.

Pokud se stane, že hrneček upadne, tvář zvířete se může odlomit a zanechat na hrnku drobné úlomky.

Souvislosti:

Čínské výrobky se především pro americké společnosti stávají noční můrou. Letní měsíce byly ve znamení problémů s hračkami.

Například Mattel musel z obchodů a od zákazníků stáhnout přes dvacet milionů kusů hraček, které představovaly zdravotní riziko. Při výrobě totiž byly použity barvy, které obsahovaly nadměrné množství olova.

Problémy ale měla i firma vyrábějící žrádlo pro psy, výrobci pneumatik, či součástek na výroba automobilů.

 

Právě se děje

Další zprávy