Budíky na iPhonech sabotují vstávání. Letos nebudí

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
3. 1. 2011 10:22
Ani v první pracovní den některé iPhony své majitele neprobudily, jak měly.
Steve Jobs představuje iPhone 4.
Steve Jobs představuje iPhone 4. | Foto: Reuters

New York/Hongkong - Spolehnout se při prvním letošním vstávání do práce na elektroniku s nakousnutým jablkem v logu se nemuselo vyplatit. Funkce jednorázového budíku totiž u některých iPhonů i iPodů od firmy Apple začala po změně letopočtu "stávkovat".

Už o víkendu si uživatelé zejména iPhonu 4 a starších modelů vybavených operačním systémem iOS 4.0 stěžovali, že kvůli porouchanému budíku zaspali. Podle některých médií přišly tisíce lidí pozdě do práce, na letiště nebo na nádraží.

"Víme o problému spojeném s jednorázovými budíky nastavenými na 1. nebo 2. leden. Všechny funkce budíku budou od 3. ledna fungovat správně," sdělila agenturám Reuters a AP mluvčí Applu Natalie Harrisonová.

Stávkují i iPody 

Z Asie však dnes přicházejí další stížnosti na potíže s buzením pomocí iPhonů, ale i dalších produktů společnosti Apple, například iPodů.

Není to poprvé, co má iPhone potíže s časem - dříve mu dělal problémy například přechod na letní čas, v červnu měly kvůli špatně fungujícím anténám problémy majitelé iPhone 4, tehdy horké novinky.

 

Právě se děje

Další zprávy