Ballmer začal veletrh zázraků. Ukázal nový tablet

vp
7. 1. 2010 10:50
Výstava spotřební elektroniky představuje nejnovější technologie.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Las Vegas - Před očima milovníků moderních technologií v americkém Las Vegas představil šéf Microsoftu Steve Ballmer nový tablet, kterým chce jeho firma zaútočit na pozice konkureční společnosti Apple. Začala tím největší světová výstava spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES).

Nejnovější trendy jsem letos přijel představit rekordní počet vystavovatelů - více jak 330 společností, a to nejen z Ameriky, ale i z Evropy a Asie.

K vidění je přes 20 tisíc nových produktů, které se mohou pochlubit těmi nejnovějšími technologiemi a inovacemi. Čeká se, že největší zájem bude o softwarové aplikace, ekologické technologie, hry, navigační technologie a vylepšené dotykové displeje.

Slavnostní uvítání svěřili pořadatelé právě do rukou šéfa Microsoftu Steva Ballmera. Microsoft tak předběhl konkurenční firmu Apple a představil nový počítač vyráběný ve spolupráci s firmou Hewlett-Packard. Větší očekávání směřuje ale k tabletu od firmy Apple, která by ho měla představit koncem ledna.

Na veletrhu nebudou chybět ani televizory s vysokým rozlišením obrazu vybavené internetovým voláním Skype z dílen LG Electronics a Panasonic. Velký zájem určitě vyvolají i novinky v oblasti notebooků. Představí se lehké, středně velké laptopy coby další krok vzhůru od netbooků ve výkonu i v ceně a nejméně jeden "smartbook", tedy tenký počítač, který spojuje výhody netbooku a takzvaných chytrých telefonů s operačním systémem

Microsoft a HP, největší světový výrobce softwaru a největší producent osobních počítačů, jsou další v řadě firem, které sázejí na tablety, produkty zaplňující mezeru mezi laptopy a "chytrými" mobilními telefony. Obě firmy mají podle analytiků v tomto oboru zkušenosti, trh tabletů se však dosud nikdy nestal objektem vzrušeného zájmu zákazníků.

Veletrh CES končí v neděli a pořadatelé doufají, že se na něm firmám podaří uzavřít velké množství kontraktů.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy