Axel Springer prodá regionální tituly za miliardu eur

ČTK ČTK
25. 7. 2013 12:50
Regionální listy, televizní magazíny a ženské časopisy koupí německá Funke Mediengruppe
Foto: Reuters

Berlín - Německé vydavatelství Axel Springer se dohodlo na prodeji svých regionálních titulů, magazínů s televizním programem a časopisů pro ženy. Koupí je skupina Funke Mediengruppe.

Transakce zahrnuje skupiny německých regionálních listů Berliner Morgenpost a Hamburger Abendblatt, inzertní noviny, pět televizních magazínů a dva ženské časopisy. Uvedené tituly loni vytvořily tržby ve výši 512,4 milionu eur.

Kupní cena zahrnuje platbu 660 milionů eur v hotovosti v závěru transakce nebo nejpozději na konci června příštího roku. Na zbývající část ceny poskytne Axel Springer německé společnosti Funke půjčku s několikaletou splatností.

Celková hodnota transakce činí přibližně 920 milionů eur (23,8 miliardy korun). Vydavatelství, které vydává nejprodávanější německý deník Bild a působí rovněž v České republice, se chce zaměřit hlavně na rozšiřování svých internetových aktivit.

"Axel Springer bude pokračovat na cestě k tomu, stát se přední skupinou v oblasti digitálních médií se zřetelným důrazem na skupiny 'Bild' a 'Welt'," uvedl podle agentury Reuters šéf společnosti Mathias Döpfner.

Firmy rovněž podepsaly předběžnou dohodu, která zahrnuje také vytvoření společných podniků na distribuci a marketing tištěných a digitálních médií. Definitivní smlouvy obě strany podle německého vydavatelství podepíšou, jakmile si Funke zajistí nutné finanční prostředky. Pravděpodobně se tak prý stane na podzim.

 

Právě se děje

Další zprávy