Automobilka Tata má problém. Mrtvý manažer a pád akcií

Radek Pecák Radek Pecák
27. 1. 2014 13:45
Vrcholný manažer indické automobilky zřejmě spáchal sebevraždu
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Bangkok - Nejspíše sebevražda je příčinou smrti 51letého vrcholného manažera indické automobilky Tata Motors Karla Slyma. Jeho tělo bylo nalezeno pod otevřeným oknem ve 22. patře hotelu v Bangkoku.

Britský manažer byl zodpovědný za aktivity značky v Indii, Thajsku a v dalších zemích. Muž, který byl ve funkci od roku 2012, se v Bangkoku účastnil jednání firemní rady.

Policie předpokládá, že Slym spáchal sebevraždu. "Našli jsme otevřené okno. Bylo velmi malé, takže není možné, že by uklouzl," řekl policejní úředník pro agenturu Reuters.

V reakci na tragickou událost klesly akcie Tata Motors o více než šest procent. Samotná Tata Motors tuto zprávu nekomentuje.

Automobilka Tata je výrobcem nejlevnějšího auta světa s názvem Tata Nano. Přes opakované sliby se ale zatím nezačalo prodávat na rozvinutých trzích.

V Indii firma vyrábí jak osobní, tak i nákladní automobily.

V roce 2008 tento podnik koupil od amerického Fordu tradiční britské výrobce automobilů Jaguar a Land Rover. Obě automobilky v současnosti zažívají velmi úspěšné období a jejich prodeje rok od roku rostou o desítky procent.

 

Právě se děje

Další zprávy