Apple prodal za první měsíc milion iPadů

Petr Jemelka Petr Jemelka
4. 5. 2010 14:52
iPady se prodávají dvakrát rychleji, než iPhony
Jen za první den se prodalo 300 tisíc tabletů
Jen za první den se prodalo 300 tisíc tabletů | Foto: Reuters

New York - Přesně čtyři týdny od zahájení prodeje tzv. tabletů iPad, ohlásila společnost Apple, že už prodala milion kusů.

Možná také díky masivní reklamní kampani se nová „hračka" prodává dokonce lépe než iPhone, dosud považovaný za vlajkovou loď firmy s jablíčkem ve znaku.

„iPadu stačila k dosažení milníku milionu prodaných kusů méně než polovina času, který potřeboval iPhone. Milion iPadů se prodalo za osmadvacet dní, kdežto miliontý iPhone byl prodán až po čtyřiasedmdesáti dnech," pochlubil se výsledky nového produktu výkonný ředitel Applu Steve Jobs. 

Svěle jdou na odbyt i digitální knihy

Na dobrých prodejních výsledcích samozřejmě má svůj podíl to, že Apple 30. dubna uvedl na trh druhou 3G verzi svého přístroje.

Majitelé navíc prostřednictvím tabletů náruživě stahují aplikace. Už si stáhli zhruba dvanáct milionů programů určených pro iPad. Stejně dobře se prodávají digitální knihy, které si majitelé iPadů mohou následně číst na 9,7 palců velké obrazovce.

Knih v elektronické podobě už si Američané a Kanaďané stáhli 1,5 milionu. Zájemci ve zbytku světa si kvůli velké poptávce v severní Americe budou muset na své iPady počkat až do konce května.


 

 

 

Právě se děje

Další zprávy