Ahold změnil rozhodnutí, na Slovensku zůstane

tsc
21. 11. 2007 11:40
Rozhodnutí ovlivnil příznivý výsledek hospodaření firmy
Foto: AHOLD Retail Slovakia

Bratislava - Nizozemská maloobchodní společnost Ahold, která provozuje obchodní řetězce Hypernova a Albert, změnila své loňské rozhodnutí opustit slovenský trh. Informoval o tom server ČT24.cz s odvoláním na ČTK.

Původní záměr nizozemské společnosti byl zbavit se svých prodejen v Polsku a na Slovensku, vedení to zdůvodňovalo nízkým podílem na těchto trzích. Ahold je přitom jedním z největších konkurentů britské skupiny Tesco.

"Slovenský trh vykazuje dobrý růstový potenciál a příležitosti pro další rozvoj maloobchodního podnikání," komentoval změnu rozhodnutí v tiskové zprávě generální ředitel Ahold Retail Slovakia František Csivre. 

Jako další důvody uvedla společnost letošní pozitivní hospodářské výsledky a příznivá očekávání v maloobchodě. Ahold byl na Slovensku podle ČT24.cz  pátou největší maloobchodní společností v zemi s obratem 7,4 miliardy korun a 25 prodejnami, z toho 22 hypermarkety Hypernova.

  Společnost se původně rozhodla své snahy ve střední Evropě zaměřit zejména na Českou republiku. Zde se Ahold dělí o druhé až třetí místo s britskou skupinou Tesco. Firma zde chce dále investovat a podle ČT24.cz tak navázat na koupi řetězce Julius Meinl.

 

Právě se děje

Další zprávy