Sudy, houby i UFO. Divné hotely jsou investiční hit, bizarnosti lze najít i v Česku

Ilustrační foto.
Netradiční ubytovací zařízení jsou podle Slevomatu hit. Jen letos se prodají stovky podobných pobytů. "Některé projekty vznikly původně jako koníček a až později se z nich staly originální způsoby podnikání. V některých případech jde o fenomény populární v zahraničí nebo se inspirují filmy a pohádkami," říká ředitelka portálu Marie Havlíčková. V krčmě v Dětenicích se lze ubytovat i v rytířských pokojích. Ten vyjde v průměru na cca 1500 korun za noc s polopenzí.
Ubytování ve středověkém kempu v Malešově u Kutné Hory. Idealističtější formu středověku - tedy nejčastěji v podobě romantiky na zámku - lze najít po celé republice.
V Česku se lze ubytovat i v sudu. Ubytování pro dvě osoby stojí kolem 1500 korun. Konkrétně tyto "ubytovací sudyů se nacházejí v areálu Vigvam resort v Němčicích u Kolína. Podobné ubytování však nabízejí i další areály v Ćesku.
Westernové městečko Šikland ve Zvoli nad Pernštejnem zase nabízí ubytování v indiánském teepee. "Podobné typy ubytování vyhledávají především rodiny s dětmi nebo party mladých lidí," doplňuje Havlíčková ze Slevomatu. Za indiánské
teepee ve westernovém městečku zaplatí dvojice 1190 korun.
Foto: Slevomat
ada ada
Aktualizováno 6. 7. 2022 18:11
Bydlení ve středověkém kempu, rytířském pokoji nebo v obří houbě. Podnikatelé stále častěji investují do netradičních ubytovacích projektů. Za poslední roky takto podle serveru Slevomat vznikly po celém Česku desítky netradičních přístřešků, domků i kempů za desítky milionů korun. V zahraničí přitom není unikátní design hotelů ničím výjimečným a majitelé hranici netradičnosti posouvají stále dál.
 

Právě se děje

Další zprávy