Stávka v londýnském metru zasáhla miliony lidí, odbory bojují proti rušení pracovních míst

ČTK ČTK
9. 1. 2017 10:05
Dopravní odbory protestují proti rušení pracovních míst a zavírání pokladen, kde se prodávají jízdenky do metra. Stávka zasáhla velkou část podzemní dráhy. Několik linek vedoucích centrem Londýna bylo v době ranní dopravní špičky uzavřeno. Mnoho lidí tak bylo nuceno jít pěšky, nebo se museli pokusit dostat do některého z přeplněných autobusů. Pokud mohli, volili i práci z domova.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Reuters

Londýn ˜– Miliony lidí, kteří v britské metropoli dojíždějí do práce, se dnes kvůli stávce londýnského metra potýkají se zpožděním. Stávka zasáhla velkou část podzemní dráhy, což spoustu lidí značně rozladilo, informují tamní média.

Několik linek vedoucích centrem Londýna bylo v době ranní dopravní špičky uzavřeno. Mnoho lidí tak bylo nuceno jít pěšky, nebo se museli pokusit dostat do některého z přeplněných autobusů. Pokud mohli, volili i práci z domova.

Ostatní linky podzemní dráhy jezdily jen občas a večer se má situace ještě zhoršit, uvedla agentura AP.

Stávka zasáhla také spojení metrem na terminály londýnského letiště Heathrow, stejně jako spojení na hlavní londýnská nádraží.

Dopravní odbory protestují proti rušení pracovních míst a zavírání pokladen, kde se prodávají jízdenky do metra.

Personál metra vstoupil do stávky v neděli v 18:00 místního času (19:00 SEČ) a chce v ní setrvat až do konce dnešní přepravy.

Londýnské metro ve všedních dnech přepraví asi čtyři miliony cestujících.

 

Právě se děje

Další zprávy