Společnost Vinium loni zdvojnásobila ztrátu na 18 milionů

ČTK ČTK
17. 8. 2015 14:27
V takzvaných červených číslech je společnost od roku 2006. Od té doby se ztráta vyšplhala v součtu na více než čtvrt miliardy korun.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Ondřej Besperát

Velké Pavlovice - Jedna z největších tuzemských vinařských firem Vinium z Velkých Pavlovic na Břeclavsku loni zdvojnásobila ztrátu na 18,2 milionu korun. V takzvaných červených číslech je společnost od roku 2006. Od té doby se ztráta vyšplhala v součtu na více než čtvrt miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy založené ve Sbírce listin a ekonomické databáze Prodata.

Vinium loni uhradilo na splátkách úvěru 21,4 milionu korun. Ve vztahu k financujícím bankám firma platila v řádných termínech. Firma loni vykoupila od odběratelů méně hroznů, než chtěla. Důvodem byla zejména neúroda.

Vinium chce dál udržet pozici největšího dodavatele lahvového vína v České republice. Plánuje údajně neustálé zvyšování kvality, větší surovinovou soběstačnost a lepší komunikaci se zákazníkem.

Firma předloni snížila základní kapitál. Počet akcií klesl na jednu o hodnotě 51 milionů korun. Důvodem k tomuto kroku byla nahromaděná ztráta z minulých let.

Vinium je součástí koncernu Prosperita. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Vinia loni mírně vzrostly na 230 milionů korun.

 

Právě se děje

Další zprávy