Speciál: Korupční aféra v ČKA

Redakce
17. 8. 2006 10:00
Speciál - V prostřed léta se rozhořel jeden z největších korupčních skandálů poslední doby. Manažerka z ČKA podle policie brala úplatky.

Radka Kafková, bývalá členka představenstva České konsolidační agentury, a tři její údajní komplicové skončili ve vazbě. Policie je viní z úplatkářství. Čeká se, že obviněných ještě přibude.

V kauze jde o pohledávku za firmou Cetus, již ČKA prodala virtuální firmě Arrowrise. Kdo skutečně pohledávku koupil není zatím jasné. Spekuluje se, že jde o osoby či firmy nějak spojené se zkrachovalou Investiční a poštovní bankou.

Reportéři Aktuálně.cz se postupně snaží celou kauzu pro vás rozkrýt. Projděte si jejich články, v kterých například objevují, že celá kauza se dotýká také finančního impéria nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, skupiny PPF.

  • Kauza úplatky: Vyšetřován i manažer PPF
    Údajný úplatek 400 tisíc korun, který policie objevila při razii u Kafkové se našel v autě jejího přítele, člena představenstva PPF Banky Františka Dombeka. Státní zástupce podle všeho zvažuje, že jej brzy obviní
Logo České konsolidační agentury
Logo České konsolidační agentury | Foto: http://www.czka.cz
  • ČKA: V pohledávce musel být poklad
    Proč někdo zaplatí za pohledávku, kterou agentura cení na necelých 200 milionů, trojnásobek? Ví asi něco víc, než ČKA. Podle všeho byly ve firmě Cetus ukryty podřízené dluhopisy IPB v hodnotě až miliardy korun.
  • ČKA: U sporné pohledávky jsme nechybili
    Interní audit konsolidační agentury po několika dnech šetření přišel na to, že při prodeji pohledávky za firmou Cetus proběhlo vše standardně. Kafková transakci mohla podle všeho ovlivnit jen minimálně
Foto: Výroční zpráva PPF
  • V kauze ČKA hrozí střet zájmů
    Radka Kafková měla ve svém portfoliu pohledávek i dluh společnosti PPF. Jejím přítelem je přitom vysoce postavený manažer finanční skupiny František Dombek. Letos po pěti letech, kdy PPF pohledávku odmítala, ji konečně uznala.
Foto: Aktuálně.cz
  • ČKA: Pohledávku získala virtuální firma
    Kdo vlastně koupil pohledávku za Cetusem? Deníku Aktuálně.cz se podařilo vypátrat, že kupec - firma Arrowrise - je jen virtuální. Stojí za ní londýnská pobočka poradenské a finanční firmy AmiCorp, která je naojená i na bahamské fondy.
Foto: Profimédia
  • Obvinění v kauze ČKA skončili ve vazbě
    Den po zatčení Kafkové a spol. dal státní zástupce žádost k soudu, aby všechny stíhané dal do vazby. Soud tak hned na druhý den učinil - hrozí prý ovlivňování svědků.

 

Právě se děje

Další zprávy