Služby DámeJídlo a JídloTeď koupila nadnárodní firma

ČTK ČTK
8. 1. 2015 13:23
Obě značky chce nový majitel zachovat, jejich provoz má pokračovat s nynějším managementem.
ilustrační foto
ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha - Společnosti zaměřené na roznášku jídla DámeJídlo a JídloTeď koupila nadnárodní firma Delivery Hero se sídlem v Berlíně. Obě značky chce nový majitel zachovat, jejich provoz má pokračovat s nynějším managementem. Hodnotu transakce společnost neoznámila.

"Velmi na nás zapůsobilo podnikání, které týmy DámeJídlo a JídloTeď vybudovaly v uplynulých letech. Chceme dále urychlit jejich růst velkými investicemi do technologií, marketingu a nových a vylepšených služeb pro zákazníky i restaurace," uvedl generální ředitel Delivery Hero Niklas Östberg.

DámeJídlo bylo založeno v roce 2012 a nyní nabízí menu z přibližně 1500 restaurací v Česku a na Slovensku. Jeho zakladatelem je podnikatel Tomáš Čupr, který stál u zrodu slevového serveru Slevomat nebo u online prodejce potravin Rohlík.cz. Polovinu svého třetinového podílu ve firmě v polovině loňského roku prodal investorům ze skupin Miton a Enern.

JídloTeď založili v roce 2013 Marc Westermann a Aleš Urbánek, který nadále zůstává ředitelem. Služba spolupracuje s 650 restauracemi v České republice.

Delivery Hero je globální síť online platforem pro objednávání jídla, která spolupracuje s 200 tisíci restaurací po celém světě. Ve 24 zemích zaměstnává na 1500 zaměstnanců.

 

Právě se děje

Další zprávy